specializovaný web o aristokracii a titulech................................na obrázku Albrecht z Valdštejna, Karel Schwarzenberg, Tomáš Zima, Leoš Streda, Paul McCartney, Steven Spielberg, Bill Gates, Sean Connery, Christopher Lee

Antoine de Saint-Exupéry se narodil před stoletím

29.06.2000 04:55

Francouzský aristokrat, nejsugestivnější francouzský spisovatel 20. století, autor Malého prince se narodil před sto lety. Narodil  v Lyonu jako potomek starobylého šlechtického rodu, jehož kořeny sahají do jedenáctého století. Po otcově smrti rodina bydlela střídavě na zámcích Saint-Maurice-de-Remens a La Môle u příbuzných z matčiny strany.

Malý princ je jeho nejúspěšnější kniha, jejíž úspěch autor nezažil. Zemřel jako válečný letec dříve, než se knížka stala světově slavnou. Existuje však i teorie, že jeho sestřelení německým pilotem byl fikcí. Hrabě Exupéry nestál o veřejnou pozornost a inkognito prý dožil v klášteře v jižní Frncii pod cizím jménem.

Postava malého prince reflektuje Exupéryho aristokratický původ. Princ, aristokratické oblečení chlapce i aristokratické způsoby chování. Jde o dvojroli, neboť vypravěč knihy je letec.Tedy další skutečná životní role, kterou Anttoine de Saint-Exupéry sám prožíval.

© 2020 Historická skupina Akademie české literatury

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode